top of page

jue, 07 mar

|

Begemot Art & Fashion

Salut d' amour

ALA VORONKOVA · violín FEODOR VESELOV · piano PROGRAMA: P. Txaykovskiy, R. Glier, A.Khacaturian N. Rimskiy- Korsakov, G. Voronkov E.Elgar, E. Toldra P. Sarasate M. de Falla

Se ha cerrado la posibilidad de registrarse
Ver otros eventos
Salut d' amour
Salut d' amour

Horario y ubicación

07 mar 2019, 21:00 – 22:00

Begemot Art & Fashion, Carrer de Trafalgar, 56, 08010 Barcelona, España

Acerca del evento

ALA VORONKOVA · Violinista

Ala Voronkova no és només l’hereva d’una tradició musical que integra la precisió tècnica, musicalitat i oïda absoluta. Guanyadora de diversos concursos internacionals, el seu amor per l’instrument va forjar la carrera d’una nena prodigi. Es va graduar al Conservatori Tchaikovsky de Moscou amb el mític Yuri Yankelevich, completant, més tard, el seu doctorat a l’Institut Gniesini amb Nelly Shkolnikova.

Durant diverses temporades fou convidada per l’Orquestra del Teatre Bolshoi, i també va formar part de la l’Orquestra de Cambra i l’Ensamble de Violinistes del afamat teatre moscovita, i va fundar, també, el Trío i el Quartet Bolshoi. Més tard, fou contractada com a solista i concertino associada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i com a concertino convidada de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

El salt a Europa, l’any 1991, va consolidar una de les carreres violinistiques més rellevants gràcies a la passió que posa a les seves actuacions, al lirisme del seu fraseig i al virtuosisme que l’identifica com a intèrpret d’excepció.

Reconeguda com una eminència en el repertori rus, els seus interessos musicals, l’han portat a experimentar altres estètiques, interpretant i gravant, per exemple, l’obra completa per violí i piano de Xavier Montsalvatge o Cristobal Halffter. I tantes altres gravacions, entre les quals, destaquen Xavier Turull, E. Granados, Rodrigo, Pomar o la integral de sonates per a violí i piano de Pavel Juon. Cal destacar el seu treball “Aires Gitanos” (interpretat amb regularitat al Palau de la Música Catalana), el DVD dels 24 Capricis de Paganini (amb el qual ha fet gira per tota Europa i Amèrica Llatina) i “Salut d’amour”, un recital de violí i piano que aquest últim any ha estat en gira pels Estats Units, destacant el concert al Carnegie Hall de Nova York i al Concert Hall de Chicago amb una gran acollida de públic i crítica.

Diversos compositors de l’actualitat han dedicat les seves obres a Ala Voronkova, peces que ella mateixa ha estrenat: “Tapices y Disparates” de Tomás Marco, Concert per a violí i orquestra “Kiev” de Xavier Benguerel, “Secretos Compartidos” i “Concert per a violí i orquestra” de Moisés Bertran, “Sonata per a violí i piano” i “Tiento Trágico” de García Morante.

Actualment alterna la seva carrera de solista, amb la d’artista convidada de diverses orquestres simfòniques, i forma part del Duo Voronkov, el Quartet Glinka i és la fundadora de la Camerata Vivaldi.

“Veure a Ala Voronkova tocant el seu violí Giao Paolo Maggini (Bresci, 1600), és un espectacle de passió, lirisme i virtuosisme.

FEDOR VESELOV · pianista.

Nascut a Sant Petersburg, Rússia, comença la seva carrera amb 12 anys, guanyant diversos concursos nacionals i internacionals. Als 17 anys el van admetre a la classe del pianista de renom internacional Eliso Virasadze. Mentre cursava els seus estudis al Conservatori de Moscou continua guanyant diversos concursos com a pianista solista i pianista de música de cambra. Realitza diverses gravacions en directe, com la Sonata de C. Franck, amb el guanyador del concurs de Tchaikovski, Sergei Antonov (violoncel·lista) a la ràdio WGBH (emissora de música clàssica de Boston, EEUU) i el Concert per a piano i orquestra de A. G. Abril, amb la orquestra de RTVE al Teatro Monumental de Madrid. Actua amb èxit per sales d’Europa i Rússia.

Tickets

 • Entrada general

  12,00 €
  Sale ended
 • Entrada VIP (primeras filas)

  15,00 €
  Sale ended
 • Entrada reducida

  8,00 €
  Sale ended

Total

0,00 €

Compartir este evento

bottom of page