top of page

jue, 13 jun

|

Begemot Art & Fashion

Aires Gitanos

ALA VORONKOVA · violín SERGI VICENTE · Guitarra OBRAS DE: A. Soler, J. de Monasterio, Manuel de Falla y P. Sarasate PROGRAMA: P. Txaykovskiy, R. Glier, A.Khacaturian N. Rimskiy- Korsakov, G. Voronkov E.Elgar, E. Toldra P. Sarasate M. de Falla

Se ha cerrado la posibilidad de registrarse
Ver otros eventos
Aires Gitanos
Aires Gitanos

Horario y ubicación

13 jun 2019, 21:00 – 22:00

Begemot Art & Fashion, Carrer de Trafalgar, 56, 08010 Barcelona, España

Acerca del evento

ALA VORONKOVA · Violin

Ala Voronkova no és només l’hereva d’una tradició musical que integra la precisió tècnica, musicalitat i oïda absoluta. Guanyadora de diversos concursos internacionals, el seu amor per l’instrument va forjar la carrera d’una nena prodigi. Es va graduar al Conservatori Tchaikovsky de Moscou amb el mític Yuri Yankelevich, completant, més tard, el seu doctorat a l’Institut Gniesini amb Nelly Shkolnikova.

Durant diverses temporades fou convidada per l’Orquestra del Teatre Bolshoi, i també va formar part de la l’Orquestra de Cambra i l’Ensamble de Violinistes del afamat teatre moscovita, i va fundar, també, el Trío i el Quartet Bolshoi. Més tard, fou contractada com a solista i concertino associada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i com a concertino convidada de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

El salt a Europa, l’any 1991, va consolidar una de les carreres violinistiques més rellevants gràcies a la passió que posa a les seves actuacions, al lirisme del seu fraseig i al virtuosisme que l’identifica com a intèrpret d’excepció.

Reconeguda com una eminència en el repertori rus, els seus interessos musicals, l’han portat a experimentar altres estètiques, interpretant i gravant, per exemple, l’obra completa per violí i piano de Xavier Montsalvatge o Cristobal Halffter. I tantes altres gravacions, entre les quals, destaquen Xavier Turull, E. Granados, Rodrigo, Pomar o la integral de sonates per a violí i piano de Pavel Juon. Cal destacar el seu treball “Aires Gitanos” (interpretat amb regularitat al Palau de la Música Catalana), el DVD dels 24 Capricis de Paganini (amb el qual ha fet gira per tota Europa i Amèrica Llatina) i “Salut d’amour”, un recital de violí i piano que aquest últim any ha estat en gira pels Estats Units, destacant el concert al Carnegie Hall de Nova York i al Concert Hall de Chicago amb una gran acollida de públic i crítica.

Diversos compositors de l’actualitat han dedicat les seves obres a Ala Voronkova, peces que ella mateixa ha estrenat: “Tapices y Disparates” de Tomás Marco, Concert per a violí i orquestra “Kiev” de Xavier Benguerel, “Secretos Compartidos” i “Concert per a violí i orquestra” de Moisés Bertran, “Sonata per a violí i piano” i “Tiento Trágico” de García Morante.

Actualment alterna la seva carrera de solista, amb la d’artista convidada de diverses orquestres simfòniques, i forma part del Duo Voronkov, el Quartet Glinka i és la fundadora de la Camerata Vivaldi.

“Veure a Ala Voronkova tocant el seu violí Giao Paolo Maggini (Bresci, 1600), és un espectacle de passió, lirisme i virtuosisme.

SERGI VICENTE · Guitarra

30 años de experiencia profesional avalan su trayectoria como intérprete en todos los ámbitos de la música clásica.

Su formación ha contado con prestigiosos maestros como D. Russell, J. Tomàs, J. L. Rodrigo, L. Brouwer, A. Pierri, Pepe Romero, etc. También profundiza en estudios de dirección y interpretación en diferentes estilos y especialidades musicales.

Fundador y Director de la Orquesta de Guitarras de Barcelona desarrolla una extensa labor pedagógica como Profesor del Conservatorio Superior de Música del Liceo y impartiendo habitualmente cursos y “master clases”, además de colaboraciones regulares en importantes centros internacionales (“Instituto Superior de Arte de La Habana”, “Universidad Nacional de Colombia” en Bogotá, “Conservatorio Tchaikovsky” de Moscú, etc.).

Desarrolla una intensa actividad concertística, en recitales de guittarra sóla y como solista con orquesta. En el ámbito de la música de cámara ha tocado con reconocidos intérpretes (Evelio Tieles, Manuel Guillén, Gilles Apap y Ala Voronkova (violín), Peter Thiemann (cello), Elena Keylina (órgano), José Lostaló (bandurria), etc… Su discografía incluye cinco CD de una gran acogida comercial.

Regularmente forma parte de jurados en certámenes y concursos internacionales.

Ha efectuado numerosos conciertos y grabaciones para radio y televisión en toda España y otros países de América, Ásia y Europa; actuando en prestigiosas ciudades como: Moscú, La Habana, Bogotá, Santiago de Chile, Bombay, N. Delhi, París, S. Francisco, N. York, Caracas, Lisboa, Viena, Roma, Frankfurt, Londres, Pekin, Shangai, etc...

Su labor como Director de la Orquesta de Guitarras de Barcelona ha sido reconocida a nivel internacional formo parte como Director invitado de la ”European Guitar and Mandolin Youth Orchestra” y ha sido el primer Director de la “Orquesta Catalana de Guitarras”.

Video:

https://youtu.be/25pCd1MPI1M

Tickets

 • Entrada general

  Entrada general. Incluye una copa de vino

  15,00 €
  Sale ended
 • Entrada reducida

  Entrada válida para los estudiantes y jubilados. Incluye una copa de vino

  10,00 €
  Sale ended
 • Entrada reducida

  8,00 €
  Sale ended

Total

0,00 €

Compartir este evento

bottom of page